Фондация „Елизабет Костова“
03 Декември 2016 | 12:48

Десета церемония по връчване на годишната награда за превод "Кръстан Дянков", 2016

Фондация "Елизабет Костова" има удоволствието да ви покани на десетата церемония по връчване на годишната награда за превод "Кръстан Дянков".

Наградата се дава ежегодно за забележителен превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност. Наградата е учредена през 2007 г. и носи името на Кръстан Дянков (1933-1999), известен български преводач на американска литература от 20-и век.

До днес наградата е връчена в девет поредни години на 14 преводачи на художествена литература, сред които един трикратен и един двукратен носител на наградата, като е отличила преводите на български език на 21 съвременни англоезични романи, написани от американски, австралийски, афганистански, британски, доминикански, индийски, ирландски, канадски, камбоджански, южноафрикански и японски автори.

Тази година Фондация „Елизабет Костова“ получи 22 номинации за 18 превода, направени от 18 преводачи на художествена литература от английски на български език.


За да научите имената на тазгодишните лауреати на наградата за превод "Кръстан Дянков", моля, заповядайте на церемонията по награждаване.

Събитието ще се състои на 9 декември (петък) 2016, от 19:00 ч., в Център за култура и дебат "Червената къща", ул. "Любен Каравелов" № 15, гр. София.

За да потвърдите присъствие, моля, регистрирайте се ТУК . Достъпът до събитието е свободен.

За допълнителна информация, медийно отразяване на събитието и интервюта с наградените преводачи, моля, свържете се с нас по ел. поща на: info@ekf.bg или на тел.: +359 897 01 02 89.
Copyright © 2007 - 2018 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни