Фондация „Елизабет Костова“
10 Май 2017 | 15:26

10 за 10!

Май 2017

Скъпи приятели,

Фондация "Елизабет Костова" става на десет години! Надяваме се за вас това да е радостна новина, както е и за нас. Не сме сигурни колко години още ще успеем да поддържаме това темпо, но се радваме, че стигнахме до тук. Благодарение на работата си с фестивала за съвременна литература от Европейския съюз в Ню Йорк (New Literature from Europe), аз лично видях колко повече ресурс влагат голяма част от европейските страни и как въпреки трудностите все пак се превърнахме в модел за редица малки езикови култури. Благодарение на дейността ни, рецензии и статии за България и българската литература се появиха за първи път в издания като The New Yorker и The New York Times, текстовете на редица български писатели бяха публикувани на английски език за пръв път.

Популяризирането на литература от малък език е трудна задача, особено в настоящия климат.

Кампанията 10 долара за 10 години е колкото символична жестикулация, толкова е и тест за интереса и отношението към това, което правим.

Ако сте срещнали съмишленици или открили писател/преводач, прочели книга, благодарение на наше събитие или просто вярвате в смисъла на това, което правим, моля, вземете под внимание настоящата кампания.

Сърдечни поздрави и благодарности за времето и вниманието!


МИЛЕНА ДЕЛЕВА
ДИРЕКТОР
Copyright © 2007 - 2018 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни