Фондация „Елизабет Костова“
04 Юли 2018 | 12:00

13 юли, София, 19.00-21.00 | Изидора Анжел и Христо Карастоянов за "Една и съща нощ" в САЩ

Петък | 13 юли
19:00-21:00 ч.
Литературен клуб "Перото", НДК | пл. "България" 1

ИЗИДОРА АНЖЕЛ и ХРИСТО КАРАСТОЯНОВ представят в София американското издание на награждавания български роман "Една и съща нощ": "The Same Night Awaits Us All" (Open Letter Books, Rochester, NY, 2018).

Събитието се организира от издателство "Жанет 45" и Фондация "Елизабет Костова" в сътрудничество с Национален дворец на културата, Национален център за книгата и Литературен клуб "Перото".

Достъпът до събитието е свободен.
●●●●●

Пълното заглавие на англоезичното издание на романа е "The Same Night Awaits Us All: Diary of a Novel". Автор е Христо Карастоянов, преводач на английски език – Изидора Анжел. Книгата е публикувана в САЩ от изд. "Open Letter Books" през 2018 г., след като е селектирана за победител в годишния конкурс за превод и издаване на съвременен български роман на английски език, организиран от Фондация "Елизабет Костова" през 2015 г., с подкрепата на Фондация "Америка за България".
●●●●●

Повече информация за "Една и съща нощ" от ИК "Жанет 45" (България) можете да намерите ТУК.

Повече информация за "The Same Night Awaits Us All" от изд. "Open Letter Books" (САЩ) можете да намерите ТУК.

Повече информация за програмата на Фондация "Елизабет Костова" за превод и издаване на съвременни български романи на английски език в САЩ и Обединеното кралство можете да намерите ТУК.

ОЧАКВАМЕ ВИ!
Copyright © 2007 - 2019 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни