Фондация „Елизабет Костова“
22 Август 2018 | 15:01

Конкурс за творческа резиденция в Норич, Великобритания

Фондация "Елизабет Костова" има удоволствието да обяви конкурс, насочен към писатели и преводачи, за участие в мини-резиденция в Норич, Великобритания – творчески град на литературата под егидата на ЮНЕСКО.

Творческият престой ще бъде осъществен съвместно с Националния писателски център в Норич (National Centre for Writing), Катедрата по литература, драматургия и творческо писане към Университета на Източна Англия (School of Literature, Drama and Creative Writing at the University of East Anglia) и Британския център по литературен превод към Университета на Източна Англия (British Centre for Literary Translation at the University of East Anglia) и с подкрепата на Държавния културен институт към Министъра на външните работи и Посолството на България в Лондон. 
 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ:
Резиденцията е насочена към:
1. Писатели в следните жанрове: роман, къс разказ, поезия;
2. Преводачи в посочените жанрове;
3. Ако сте писател: необходимо е да имате поне една книга, издадена на български език, на хартиен носител, публикувана от българско издателство;
4. Ако сте преводач: необходимо е да имате поне един публикуван превод от английски на български и/или от  български на английски език (от издателство, списание и/или електронно периодично издание);
5. За писатели и за преводачи: свободното владеене на английски език е задължително изискване с цел пълноценно участие в резиденцията.

ПРОЦЕДУРА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:
Прочетете инструкциите за писатели и преводачи, описани във формуляра за кандидатстване, публикуван ТУК, попълнете го на английски език и го изпратете със съответните приложения на Симона Илиева, координатор на ФЕК, по ел. поща на: silieva@ekf.bg. Моля, въведете като тема на съобщението: "Резиденция в Норич – 2018".

КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:
9 септември (неделя) 2018 г., 24:00 ч.


ПЕРИОД НА ИЗПЪЛНЕНИЕ:
В резултат от провеждането на конкурса ще бъде избран един участник (преводач или писател), който ще бъде награден с творчески престой в Норич и Лондон в периода 1-9 октомври 2018 г.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЯ:

Програмата на селектирания българския резидент ще съчетава време за самостоятелна работа с професионални срещи и достъп до програмните ресурси на Писателския център в Норич.

Въпроси относно процеса на кандидатстване можете да задавате на имейл: silieva@ekf.bg.
Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни