Фондация „Елизабет Костова“
13 Септември 2018 | 12:07

Резултати от конкурса за участие в творческа резиденция в Норич, Великобритания

Фондация "Елизабет Костова" има удоволствието да съобщи, че второто годишно издание на конкурса за участие в творческа резиденция в Норич, Великобритания, завърши с един победител  писател, и един финалист – преводач

Резидентът на Фондация "Елизабет Костова", който ще осъществи творчески престой в Националния писателски център в Норич, творчески град на литературата под егидата на ЮНЕСКО, в периода 1-9 октомври 2018 г., е ИВАНКА МОГИЛСКА, автор на проза, кандидатствала с разкази.
Финалист в конкурса е ТЕОДОРА ГАНДЕВА, кандидатствала като преводач на поезия от български на английски език.

Резиденцията се осъществява в тясно сътрудничество с някои от най-утвърдените литературни институции във Великобритания: Националният писателски център (The National Centre for Writing), Катедрата по литература, драматургия и творческо писане към Университета на Източна Англия (School of Literature, Drama and Creative Writing at the University of East Anglia) и Британският център по литературен превод към Университета на Източна Англия (British Centre for Literary Translation at the University of East Anglia).

Кандидатурите, подадени от писатели и преводачи, получени в рамките на конкурса, бяха разгледани от чуждестранно жури, включващо представители на изброените партньори.
 
Фондация "Елизабет Костова" благодари на всички писатели и преводачи, участвали в конкурса!

ПОВЕЧЕ ЗА ПОБЕДИТЕЛЯ:
ИВАНКА МОГИЛСКА е български автор с 5 издадени книги – сборник с кратки разкази, два романа и две стихосбирки. Обича да разказва истории, да измисля приказки, да пътува и да прави каквото обича.
Нейни стихове и разкази са преведени на английски, френски и унгарски. Романът ѝ Внезапни улици (Жанет 45, 2013) е публикуван на унгарски под заглавието Váratlan utcák, в превод на Петър Кръстев (част от серията "Европейска проза" на издателство "L'Harmattan", 2017).

Творческата резиденция в Норич е проект на Фондация "Елизабет Костова" и се осъществява с подкрепата на Посолството на Република България в Лондон и Държавния културен институт към Министъра на външните работи.
Copyright © 2007 - 2019 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни