Фондация „Елизабет Костова“
11 Октомври 2018 | 19:36

Уъркшоп за младежи: София, 1-5 ноември 2018. Кандидатствайте преди 23 октомври!

Фондация "Елизабет Костова" (ФЕК) има удоволствието да обяви покана за кандидатстване в уъркшоп по творческо писане, насочен към български ученици от гимназиален курс на обучение, в две части: изграждане на разказ (модул художествена литература) и писане на академично и персонално есе (модул нехудожествена литература).

ИНСТРУКТОР

Бен Буш (САЩ) е възпитаник на Писателския уъркшоп в Айова и стипендиант на "Фулбрайт" за 2017-2018 в България. Негови художествени текстове са публикувани в The Iowa ReviewThe Literary Review и Yeti. Негови документални текстове са излизали в SalonBookforumThe BelieverFlavorwireLos Angeles Review of Books, Poets & Writers и San Francisco Chronicle. Работил е като главен редактор на "The Organist", подкаст на McSweeney's и KCRW (NPR-LA), както и на "Between the Lines" – програма, която събира заедно млади писатели от Русия, САЩ и арабоговорещи страни.

ПРОГРАМА

Уъркшопът ще се проведе от 1 до 5 ноември 2018 г. в Център за култура и дебат "Червената къща", гр. София. Продължителността на уъркшопа ще бъде общо пет дни, при четиричасови следобедни работни сесии. Уъркшопът ще започне в 14:00 ч. на 1 ноември  (четвъртък) 2018 г. и ще приключи в 18:00 ч. на 5 ноември (понеделник) 2018 г. Програмата ще включи две части: курс по изграждане на разказ (модул художествена литература: 1-3 ноември) и курс по академично и персонално есе (модул нехудожествена литература: 3-5 ноември). Обучението ще протече изцяло на английски език. Участието във всички сесии е задължително. От участниците се очаква ежедневно да бъдат на мястото на провеждане на занятията 15-10 минути по-рано. Всички участници ще получат обучителни материали и сертификати, издадени от Фондация "Елизабет Костова".

Пълна информация и инструкции за кандидатстване са публикувани тук.


Copyright © 2007 - 2019 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни