Созополски семинари по творческо писане

Ирина Недева (BG)

Ирина Недева (BG)
Ирина Недева е българска журналистка и автор на документални филми с богат опит от обществените медии, а именно в Българското национално радио (БНР) и Българската национална телевизия (БНТ). В момента тя е главен продуцент на Актуални предавания, редактор и водещ на сутрешните предавания на програма „Хоризонт“ в БНР. От януари 2017 г. тя е председател на Асоциацията на европейските журналисти – България (AEЖ-България).
Тя е магистър по философия, със специализация по културология от Софийския университет и множество професионални специализации с Thomson Reuters в Университета в Кардиф, RFI, SRI (Swiss Radio International) и колежа „Филип Мерил“ в Университета Мериленд в САЩ (в рамките на програмата „Фулбрайт“).
Нейният радио документален фийчър Крайно десните и миграцията в Европа засега е единствената продукция на програма „Хоризонт“, БНР, която е получавала номинация в престижния европейски конкурс Prix Europa в Берлин (категория Current Affairs, 2014).
Недева е участвала като автор в редица независими документални филми, телевионни, радио продукции и много проекти в сферата на обществения дебат. Тя е автор на книгата Мисия Париж: разговори с Евгений Силянов (2007), подкрепена от Министерство на външните работи и Френския институт в София (на български език).

Copyright © 2007 - 2018 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Издание 2017ИзданияСледвайте ни