Фондация „Елизабет Костова“
07 Ноември 2018 | 12:52

Дванадесета церемония по връчване на годишната награда за превод "Кръстан Дянков", 2018

Фондация "Елизабет Костова" има удоволствието да ви покани на дванадесетата церемония по връчване на годишната награда за превод "Кръстан Дянков".

Наградата се дава ежегодно за забележителен превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност. Наградата е учредена през 2007 г. и носи името на Кръстан Дянков (1933-1999), известен български преводач на американска литература от 20-и век.

До този момент наградата е връчена в единадесет поредни години на 17 преводачи на художествена литература, сред които един трикратен и двама двукратни носители на наградата, като е отличила преводите на български език на 25 съвременни англоезични романи, написани от американски, австралийски, афганистански, британски, доминикански, индийски, ирландски, канадски, камбоджански, южноафрикански и японски автори.

Краткият списък на преводите, номинирани за наградата тази година, ще бъде публикуван три дни преди церемонията.
 
Събитието ще се състои на 7 декември (петък) 2018, от 19:00 ч., в Център за култура и дебат "Червената къща", ул. "Любен Каравелов" 15, гр. София.

За да потвърдите присъствие, моля, регистрирайте се ТУК. Достъпът до събитието е свободен.

За допълнителна информация, медийно отразяване на събитието и организиране на интервюта с наградените преводачи, моля, свържете се с нас по ел. поща на: silieva@ekf.bg или на тел.: +359 897 01 02 89.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДАРИТЕЛИ:
Фондация "Елизабет Костова" е неправителствена организация в обществена полза, учредена в България на 24 май 2007 г. Регистрирана е в Агенция по вписванията при Министерство на правосъдието.
Дарете средства на следната банкова сметка, открита в български лева:
Фондация "Елизабет Костова"
"Юробанк България" АД
IBAN: BG03BPBI79401059632301
BIC: BPBIBGSF
Основание: Дарение за награда за превод "Кръстан Дянков"
Лице за контакт: Милена Делева, управляващ директор на ФЕК, mdeleva@ekf.bg.

Наградата "Кръстан Дянков" (2018) на Фондация "Елизабет Костова" се осъществява с подкрепата на Нели Гипсън и Луис Рот Ендаумънт и в сътрудничество с Фондация "Гъливер клиринг хауз".
Copyright © 2007 - 2021 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни