Фондация „Елизабет Костова“
19 Февруари 2019 | 15:27

Конкурс за творческа резиденция в Норич, Обединено кралство

Фондация "Елизабет Костова"  има удоволствието да обяви конкурс, насочен към писатели и преводачи, за участие в десетдневна творческа резиденция в Норич, Обединено кралство – творчески град на литературата под егидата на ЮНЕСКО.

Приемаща организация на българския резидент ще бъде Националният писателски център в Норич (National Centre for Writing), като творческият престой ще бъде осъществен в сътрудничество с Катедрата по литература, драматургия и творческо писане към Университета на Източна Англия (School of Literature, Drama and Creative Writing at the University of East Anglia) и Британския център по литературен превод към Университета на Източна Англия (British Centre for Literary Translation at the University of East Anglia).
 
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ:
Резиденцията е насочена към:
1. Писатели в следните жанрове: роман, къс разказ, поезия;
2. Преводачи в посочените жанрове;
3. Ако сте писател: необходимо е да имате поне една книга, издадена на български език, на хартиен носител, публикувана от българско издателство;
4. Ако сте преводач: необходимо е да имате поне един публикуван превод от английски на български и/или от  български на английски език (от издателство, списание и/или електронно периодично издание);
5. За писатели и за преводачи: свободното владеене на английски език е задължително изискване с цел пълноценно участие в резиденцията.

ПРОЦЕДУРА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:
Прочетете инструкциите за писатели и преводачи, описани във формуляра за кандидатстване, публикуван ТУК, попълнете го на английски език и го изпратете със съответните приложения на координатора на ФЕК, по ел. поща на: silieva[at]ekf.bg. Моля, въведете като тема на съобщението: "Резиденция в Норич – 2019".

КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:
3 май (петък) 2019 г., 17:00 ч.

ПЕРИОД НА ИЗПЪЛНЕНИЕ:
В резултат от провеждането на конкурса ще бъде избран един участник (преводач или писател), който ще бъде награден с творчески престой в Норич в периода 30 септември-9 октомври 2019 г.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕСТОЯ:
Програмата на селектирания българския резидент ще съчетава време за самостоятелна работа с професионални срещи и достъп до програмните ресурси на Националния писателски център в Норич.
КОНТАКТ:
Въпроси относно процеса на кандидатстване можете да задавате на имейл: silieva[at]ekf.bg.

Програмата "Творческа резиденция в Норич, Обединено кралство" e проект на Фондация "Елизабет Костова", който се осъществява съвместно с Националния писателски център в Норич, с финансовата подкрепа на програма "Творческо развитие" на Национален фонд "Култура". 
Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни