Фондация „Елизабет Костова“
26 Май 2019 | 10:48

СтолицаЛитература с единайсето издание в София. Международна програма: 12 юни, 17-19 юни 2019. Ателие по превод: 31 май-2 юни 2019.

Международната платформа СтолицаЛитература реализира единадесето издание със специален фокус върху съвременна имигрантска литература. Събитията ще се проведат в София на 12 юни, както и между 17-19 юни 2019 г. В СтолицаЛитература през 2019 г. ще се включат писатели и редактори на книги по темата, както и литературни мениджъри на организации и събития, които с работата си подобряват климата за преводна литература и обръщат специално внимание на света в контекста на най-голямата мигрантска криза от Втората световна война насам.
Литературни професионалисти от България, Германия, Ирландия, Великобритания и САЩ ще участват в разнообразна програма от събития, внимателно планирани, така че да обслужват нуждите както на професионалната столична публика, така и да привличат широката и младежка аудитория. 
Съпътстващата програма на международния фестивал започва тази седмица с осмото издание на Ателието по превод (31 май-2 юни 2019), организирано от Фондация „Елизабет Костова“ и Съюза на преводачите в България, което в допълнение към превод на поезия и проза, за пръв път ще включи обучение по превод на драма. За четвърта поредна година програмата представя преводачески слам, отворен за публика. Събитието ще се проведе на 31 май в София.

Пълната програма на единадесетото годишно издание на СтолицаЛитература е достъпна ТУК.

Проектът СтолицаЛитература (2019) на Фондация „Елизабет Костова“ се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“, Столична община, Луис Рот Ендаумънт, програма „Мобилност“ на Национален фонд „Култура“, Гьоте-институт България, Посолството на САЩ и Посолството на Ирландия. Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Проектът се осъществява в сътрудничество с Фондация „Прочети София“, Националния дворец на културата (НДК), Националния център за книгата и Литературен клуб „Перото“ към НДК, Катедра „Англицистика и американистика“ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Фондация „Гъливер клиринг хауз“, Столична библиотека и Съюза на преводачите в България.
Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни