Фондация „Елизабет Костова“
08 Юни 2020 | 20:40

„ИМАЛО ЕДНО БЪДЕЩЕ!“ С ДИАНА ПЕТРОВА

Уъркшопът "Имало едно бъдeще" е част от поредицата „Затвори очите си и погледни! / СтолицаЛитература за ученици – Виртуално издание“ и ще се проведе онлайн на 29 юни – 7 юли, 2020 г.

Първото издание на СтолицаЛитература за ученици ще включи поредица от уъркшопове по писане, вдъхновени от Джеймс Джойсовото „Затвори очите си и погледни!”, с което целим както да отбележим 30 години от българо-ирландските дипломатически отношения, така и да провокираме подрастващите да си представят света след пандемията и разказа за живота преди нея, който бъдещето ще предложи.

ОПИСАНИЕ

Уършопът „Имало едно бъдеще!“ с Диана Петрова ще използва приказния модел, за да провокира учениците да си представят света след изолацията, както и от позицията на бъдещето да разкажат миналото преди пандемията.

Вълшебните приказки винаги са били предпочитан формат за четене както от деца, така и от възрастни. Те разкриват най-разнообразни модели на поведение и разказват както за живота, така и за вътрешния свят на хората. В настоящия уъркшоп ще се научим на някои от основните модели за писане на приказки, как да ги редактираме сами и как да ги създаваме, така че да са неустоими за читателите. 

Диана Петрова има четири книги с приказки за деца и възрастни, две от които са бестселъри на българския пазар. Това са: „Мъдри приказки за деца и родители” и „Приказки за цялото семейство”. Освен в прозата за деца, тя се изявява и на полето на романовата литература със своите пет романа. Диана Петрова е бивш участник в Созополския семинар по творческо писане, провежда семинари и уъркшопи за деца във формацията „Заешката дупка” и е била жури в продължение на две години в конкурса за подрастващи „Петя Дубарова” и този на фондация „Тебешир”. Тя печели награда „Бисерче вълшебно” и номинация в конкурса на корпорация „Развитие” за български роман.

НАСОКИ, ДОПУСТИМОСТ, КАНДИДАТСТВАНЕ

1. Уъркшопът е насочен към български ученици от гимназиален курс на обучение: между 14 и 18-годишна възраст. Приемат се кандидати от територията на цялата страна.

2.  Уъркшопът ще се проведе изцяло онлайн между 29 юни – 7 юли.

3. От участниците се очаква да имат висока езикова култура.

4. Всички участници ще получат обучителни материали и сертификати, издадени от Фондация "Елизабет Костова".

5. За да кандидатствате, изпратете свой текст, писан за Вашето училище, в последния учебен срок (пролет 2020 г.). Допустими са всички видове съчинения, приказки или есета.

Обем на текста - максимум 2 стандартни страници (1800 знака).

В началото на файла, съдържащ  вашия текст, моля включете:

-       име и фамилия

-       имейл и телефон за контакт

-       вашата възраст.

6. Срок за кандидатстване: 20 юни 2020.

7. Кандидатурите се изпращат до intern@ekf.bgс тема на имейла „Имало едно бъдеще!“. Телефон за контакт: 0878908726 и 0897010289, Виктория Костова, координатор.

8. Одобрените кандидати ще получат достъп до съдържанието на курса и учебни материали след регистрация.

Проектът е финансиран от Програма „Култура“ на Столична община“.


Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни