Фондация „Елизабет Костова“
03 Юли 2020 | 22:47

Магически реализъм за начинаещи с Джен Карсън

Онлайн уъркшоп

20-26 юли, 2020

Тaзи интензивна програма за писане, под ръководството на северно-ирландската писателка Джен Карсън, ще изследва значението на магическия реализъм в литературата, историята на жанра, съвременни изтъкнати писатели на магическия реализъм и ще ви учи как да напишете своя собствена история в жанра магически реализъм.

Джен Карсън е писател и фасилитатор на общностни и обществени изкуства в Източен Белфаст. Романът ѝ The Fire Starters е публикуван от Doubleday през aприл 2019 г. и впоследствие печели  Европейската награда за литература за Ирландия 2019 г. Тя е включена и в краткия списък на наградата за къс разказ Sean O’Faolain Short Story Prize и през 2016 г. печели наградата Bazaar Short Story Prize за къс разказ. Джан е куратор на фестивала CS Lewis, фестивала в Хилсбъро за Литература и Идеи (Hillsborough Festival of Literature and Ideas) и на встъпителното слово на  Belwal Lit Crawl. Тя специализира в ангажиране чрез изкуство на възрастни и на хора, живеещи с деменция и  получава финансиране от университета Queen's Belfast да извърши изследователски проект за наличието и представянето на деменцията в литературата. Организира и фасилитира уъркшопи за творческо писане в Университета на Олстър (University of Ulster), Центъра за ирландски писатели в Дъблин (Irish Writers Centre, Dublin), John Hewitt Summer School, Литературения фестивал в Уест Корк (West Cork Literary Festival) и за много други университети, фестивали и организации.

Ако сте между 14 и 20 годишни, владеете английски, обичате четенето и писането, този уъркшоп ще ви помогне да усъвършенствате не само писателските си умения, но и да обогатите английския си.

Краен срок за кандидатстване: 24:00 часа на 15 юли, 2020 г.

За повече информация, моля да последвате линка.

Уъркшопът е част от от СтолицаЛитература за ученици, която през 2020 г. включва поредица от уъркшопове по писане, вдъхновени от Джеймс Джойсовото „Затвори очите си и погледни!”, с което отбелязваме 30 години от българо-ирландски дипломатически отношения.

Проектът е финансиран от Посолството на Ирландия в България и Програма „Култура“ на Столична община“.

The Department of Foreign Affairs and Trade, Ireland

Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни