Фондация „Елизабет Костова“
18 Март 2022 | 15:56

Фондация "Елизабет Костова" с нов управляващ директор

Имаме удоволствието да споделим новината, че Управителният съвет на фондация "Елизабет Костова" избра Виолета Радкова за управляващ директор, считано от 1 април.

Виолета Радкова е завършила английска филология и магистратура по британска и американска литература в СУ „Св. Климент Охридски“. Професионалният ѝ път минава през работа в международна организация и рекламни агенции, където в продължение на пет години ръководи малък и динамичен творчески колектив, но винаги се е занимавала най-вече с писане и превод. Редактор е на няколко романа в превод от английски език. По нейните собствени думи, участието в Созополските семинари на Фондация „Елизабет Костова“ през 2016 г. дава нова посока на мечтите ѝ. Виолета е един от водещите на литературния подкаст „Четене му е майката“ и организатор на събитието The Most Wuthering Heights Day Ever за България.

Не бихме могли да бъдем по-развълнувани да приветстваме Виолета Радкова във Фондация "Елизабет Костова" и с нетърпение очакваме да видим какво ще донесе нейното лидерство!

Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни