Фондация „Елизабет Костова“
24 Април 2023 | 09:25

СтолицаЛитература 2023: Да разкажеш СофияКурс по творческо писане  с Александър Шпатов 

Как да слушаме града, неговите сгради, улици, потайности? Как да го гледаме с нови очи и да как да говорим с него? Как да пишем за нещата около нас отвъд клишетата и как да превърнем средата от фон в герой?  
В този курс по творческо писане участниците ще пишат под диктовката на града. Курсът включва обиколка на локации в София, като всяко от двете занятия е с продължителност 3 часа. 

Условия за кандидатстване: 

Кандидатите са поканени да изпратят кратка биография, линкове към публикации и/или техни произведения (до 10 страници).   

Моля, изпратете своите кандидатури до 5 май (петък) на имейл vkostova@ekf.bg

Курсът е с безплатен достъп, но местата са ограничени.

Дати на провеждане: 13 май (събота) и 20 май (събота)

Александър Шпатов е автор на сборниците с разкази #НаЖивоОтСофия (2014), и Том 2.0 (2015), в който са събрани първите му три книги: "Бележки под линия", Разкази под линия и Календар с разкази. Отличен e с Наградата "Южна пролет" (2005) за най-добър дебют, както и с Наградата за литература на Столична община (2015). През 2020, под негово редaкторство излиза сборника Първите 20, представящ едни от най-значимите български разкази на новото хилядолетие. Председател е на Сдружение за градски читални, целящо промотиране на четенето с инициативи като читАлнЯта в Градската градина на София, дарителски кампании за библиотеките в България и организирани литературни разходки. Докторант по Теория на четенето в СУ „Св. Климент Охридски“.Курсът по творческо писане на Александър Шпатов е част от програмата „СтолицаЛитература“ на фондация „Елизабет Костова“, който се провежда с финансовата подкрепа на Столична община и Национален фонд „Култура“, програма „Възстановяване и развитие на частни културни организации“, и с любезното съдействие на Катредра "Англицистика и американистика", СУ.
Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни