Фондация „Елизабет Костова“
15 Май 2023 | 16:11

СтолицаЛитература 2023: Как да напишем текста, който самите ние искаме да прочетемКурс по творческо писане за младежи с Кристин Димитрова 

Участниците ще работят върху стимули на вдъхновението, конфликт, изграждане на характери, конкретност на изображението, гледна точка на разказвача, изненада/съспенс. Курсът ще протече под формата на кратки писмени задания, четене и обсъждане на различните възможности, които резултатите крият в себе си. Целта на курса е по-скоро да дава посоки, отколкото да чертае граници; в рамките на упражненията спонтанността ще е по-важна от съвършенството на постижението. В края на занятията участниците ще имат по-ясна представа какво биха искали да напишат и как биха могли да направят това по най-въздействащия начин.

Курсът е с безплатен достъп, но местата са ограничени.

Дати на провеждане: 3 юни (събота) 10-11:30 и 12-13:30 ч

Условия за кандидатстване: 
Курсът е насочен към младежи (15 до 29 години) с интерес към художествената литература и творческото писане. Кандидатите са поканени да изпратят кратка биография, включваща информация за литературните им интереси, както и техни авторски текстове, ако имат такива.   

Моля, изпратете своите кандидатури до 25 май (четвъртък) на имейл vkostova@ekf.bg

Кристин Димитрова е писател, поет и преводач. Автор е на дванадесет книги с поезия, най-новата от които е „Уважаеми пътници” (2018), на два романа: “Сабазий” (2007) и „Ще се върна за теб” (2022), и на три сборника с разкази: “Любов и смърт под кривите круши” (2004), “Тайният път на мастилото” (2011), „Като пристигнеш, обади се” (2017). „Ефирни песни и тайни служби“ (2015) е нейно изследване на образа на България в англоезичните медии в периода 1980-2000 г. Книги от Кристин Димитрова са преведени във Великобритания, Мексико, Ирландия, Швейцария, Индия, Беларус, Румъния и Чехия. Доктор по обществени комуникации и информационни науки. Носител на седем награди за поезия („Иван Николов“, „Иван Пейчев“, „Годишна награда на Сдружение на българските писатели“ и др.), четири за проза („Христо Г. Данов“, „Перото“ и др.) и две за „специални постижения в превода“ (за „Анаграмата“ от Джон Дън и „На лов за Снарк“ от Луис Карол). Нейни текстове са публикувани в 38 държави на 28 езика.


Курсът по творческо писане на Кристин Димитрова е част от програмата „СтолицаЛитература“ на фондация „Елизабет Костова“, който се провежда с финансовата подкрепа на Столична община и Национален фонд „Култура“, програма „Възстановяване и развитие на частни културни организации.“ Курсът се провежда с любезното съдействие на ЯЖ The Creative Producers.


Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни