Фондация „Елизабет Костова“
04 Септември 2023 | 16:59

Онлайн курс за писатели с Христо КарастояновИмаме удоволствието да обявим нов онлайн курс по творческо писане с писателя Христо Карастоянов. В рамките на курса водещият разглежда важността на диалога като  функционален елемент в художествената проза и средство за водене на действието. Курсът се състои от четири части, посветени на ролята на диалога в кратката проза и в драмата, включени са богатство от примери от българската и преводната литература, както и задачи за четене и размисъл, практически упражнения и финална писмена задача за обсъждане с лектора в индивидуална 45-минутна консултация. 

Дати на провеждане: 16-27 септември 2023 г.

Условия за кандидатстване: 
Курсът е насочен към автори в различни етапи на своето развитие, които биха искала да усъвършенстват уменията си и да обсъдят работата си с опитен писател. Местата са ограничени.   

Краен срок за записване: 14 септември 2023 г.

Такса участие: 40 лева

Запишете се ТУК!

Христо Карастоянов e писател, поет и драматург, автор на 31 самостоятелни книги и носител на множество литературни награди. Завършил е Пловдивския университет, специалност български език и литература. През 1981 година дебютира с белетристичния сборник „Пропукан асфалт”, а последната му книга е 
„Петият вагон и други истории“ (Издателство „Жанет 45“, 2023). През 2012 година в берлинското издателство „Дитрих” излиза трилогията му „Кукувича прежда” (Teufelszwirn, Roman in drei Büchern). С най-много награди е отличен романът му „Една и съща нощ” (2014), сред които наградата „Дъбът на Пенчо” (2014) и Националната награда „Елиас Канети” (2015). Лектор на Созополските семинари на фондация „Елизабет Костова“ през 2015 година. Христо Карастоянов живее и работи в Ямбол. 

Курсът по творческо писане се реализира с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант 2022”.
Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни