Фондация „Елизабет Костова“
18 Септември 2023 | 12:13

Второто издание на фестивала Leap Off Page иде през октомври!Имаме удоволствието да обявим второто издание на международния фестивал за литература и съвременен танц Leap Off Page, което ще се проведе от 27 септември до 6 октомври в Габрово. Програмата тази година, посветена на архитектурното наследство и климатичните промени, включва творческа мини-резиденция за участниците, работилници по творческо писане и съвременен танц (2-4 октомври), дискусия за облика на града с местната общност (5 октомври), и закриващ спектакъл (6 октомври).

Участници в тазгодишното издание са писателите и поетите Джулиана Кирш (Аржентина/Германия), Ейдриен Мърфи (Ирландия), Сергей Харламов (Словения), Стела Воскариду (Кипър) и Стефан Икога (България). Те ще работят в творчески двойки с танцьорите Александар Георгиев-Аце (Северна Македония/България), Дарио Барето Дамас (Испания/България), Жана Пенчева (България), Коста Каракашян (България) в екип с Емилия Тончева и Стефания Георгиева (България)

В рамките на мини-резиденцията участниците имат за задача да изследват град Габрово и да създадат хибридни творби – литературни текстове и танцови импресии, вдъхновени от специфични обекти от градската среда. Съвместните произведения на творческите двойки ще бъдат представени на 6 октомври в Габрово на тайна локация, която ще обявим 48 часа преди събитието.  

Регистрирайте се тук, за да научите тайната локация.

Вижте видео трейлъри от миналогодишния спектакъл във Велико Търново.

На 2 и 3 октомври ще се проведе поетическа работилница с водещ Стефан Икога (с предварително записване), а на 4 октомври жителите и гостите на Габрово могат да се включат в работилница по съвременен танц на Стефания Георгиева (с предварително записване). На 5 октомври ще се проведе публична дискусия, посветена на архитектурното наследство на града и взаимовръзката му с климатичните промени, фасилитирана от арх. Слава Славова

Следете комуникационните ни канали за детайли относно предстоящите събития от календара на фестивала.

Международният интердисциплинарен фестивал Leap Off Page се организира от фондация “Елизабет Костова” с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България и община Габрово, в партньорство с винарска изба „Драгошинов”. 
Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни