Фондация „Елизабет Костова“
29 Септември 2023 | 15:44

Програма по творческо писане за младежи от ЛГБТИК+ общносттаИмаме удоволствието да обявим първото издание на програмата ни по творческо писане за младежи от ЛГБТИК+ общността, “Gay Writes”, която се провежда с финансовата подкрепа на Столична Община, програма “Култура” и в партньорство с фондации “ГЛАС” и “Билитис”.

В продължение на месец ще предоставяме на български младежи между 13 и 29 години от ЛГБТИК+ общността безплатни възможности да развиват писателските си умения чрез поредица от срещи с ЛГБТИК+ автори от България, Великобритания, Нидерландия и САЩ под формата на работилници, дискусии, лекции и четения.

Програмата ще се проведе от 13 октомври до 4 ноември присъствено в София и онлайн, и включва:

  • виртуални менторски срещи с писателите Алара Адилоу (Нидерландия), Гарард Конли (САЩ), Елизабет Чакрабарти (Великобритания) и Теймур Сумро (Великобритания).
  • присъствени работилници по творческо писане с Йордан Славейков,  Николай Йорданов и Рене Карабаш 
  • литературно четене на стихотворения от Николай Атанасов и Николай Бойков, представени от Виктор Лилов

Информация за менторите и събитията, водени от тях е налична тук.

Достъпът до събитията от програмата е безплатен, но е необходимо да подадете кандидатура за участие като попълните следния формуляр.

Благодарим на нашите партньори от Столична Община, програма “Култура”, фондации “ГЛАС” и “Билитис”, които подкрепят усилията ни да предоставяме достъп до възможности за творческо развитие на младежи от уязвими групи. 
Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни