Фондация „Елизабет Костова“
20 Ноември 2023 | 14:58

Онлайн курс за поезия с Яна Букова

Обявяваме безплатен онлайн курс по творческо писане за младежи с водещ Яна Букова. 

Какво научаваме за света, когато четем поезия? Какво научаваме за себе си? А когато пишем? Курсът по творческо писане, воден от Яна Букова, има за цел да представи поезията като изследователски метод и средство за познание и самопознание. 

В няколко видео урока се предвижда запознаване на участниците с отличителните черти и търсенията на поезията на съвременността ни, с изграждането на фраза, стих и цялостен поетичен текст и с критериите за поетично качество и оригиналност. Курсът предвижда кратко изложение на ключовите събития, случили се в поезията на ХХ и ХХІ в, както и анализ на примери от световната и българска поезия.

Обучението включва практически задачи и индивидуални онлайн консултации с участниците за разглеждане на техни авторски текстове и текстовете създадени по задачите.

Дати на провеждане: 30.11-15.12 2023 г.

Условия за кандидатстване: 

Курсът е насочен към младежи (16-29 години), които пишат поезия, проявяват интерес към поетиката на времето, в което живеем, или са просто любознателни и биха искали да разширят хоризонта си. Участието е безплатно, но местата са ограничени.   

Краен срок за записване: 28 ноември 2023 г.

За записване, изпратете имейл с кратка биография и мотивация за участие на info@ekf.bg.

Яна Букова е поетеса и писателка. Авторка е на четири стихосбирки и на романа „Пътуване по посока на сянката“. Живее между София и Атина, където е член на издателския екип на най-креативното списание за поезия в Гърция „Фармако“. Последната й поетична книга „Записки на жената призрак“ (2018) беше отличена с националната награда за поезия „Иван Николов“. Същата година версия на стихосбирката на гръцки език беше публикувана в Атина под заглавието „Драпетомания“. Издание на книгата в превод на английски предстои през 2024 от Нюйоркското издателство Ugly Duckling.

Курсът по творческо писане се реализира с подкрепата на Столична програма Култура.

Copyright © 2007 - 2023 · Фондация „Елизабет Костова“ · Всички права запазени

Абонирайте се за електронния ни бюлетинСледвайте ни