Фондация „Елизабет Костова“

View Original

Стипендианти на Втората международна поетическа конференция в Копривщица

Имаме удоволствието да обявим осемте изгряващи поети, които спечелиха стипендии за участие във второто издание на Международната поетическа конференция в Копривщица на фондация „Елизабет Костова“ на тема „Застрашена природа“.

За участие в конференцията кандидатстваха поети от цял свят, а кандидатурите бяха журирани сляпо от Кевин Ларимър, главен редактор на Poets & Writers и Мери Ганън, изпълнителен директор на Community of Literary Magazines and Presses (англоезична група), и поетесите Кристин Димитрова и Надя Радулова (българоезична група). Ето и кои са осемте финалиста:

Фондация „Елизабет Костова“ благодари на всички поети, които подготвиха и изпратиха кандидатури за участие и ги кани да кандидатстват отново в следващи издания на конференцията.

Втората международна поетическа конференция в Копривщица се организира от фондация „Елизабет Костова“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“, програма „Създаване“ 2023, фондация „Хоторнден“и с любезното съдействие на Посолството на САЩ в България, Мичигански университет, САЩ и винарна „Драгошинов“.