Фондация „Елизабет Костова“

View Original

Трето издание на фестивала за литература и съвременен танц „Leap Off Page“ през октомври в Русе

Имаме удоволствието да обявим третото издание на международния интердисциплинарен фестивал „Leap Off Page“, коeто ще се проведе от 30 септември до 6 октомври 2024 г. в гр. Русе. Фестивалът, който се организира от фондация „Елизабет Костова“ от 2022 г., свързва хореографи и писатели от различни националности и провокира създаването на хибридни произведения, съчетаващи литература и съвременен танц.

„Leap Off Page“ се провежда в различни градове в България, за да стимулира международния културен диалог отвъд центъра и да предложи на различни местни общности среща с нови форми на изкуство. След две издания във Велико Търново и Габрово, през 2024 г. фестивалът ще гостува на Русе, където традиционно ще представи ателиета по творческо писане и съвременен танц за обмен с местни творци. Финалният спектакъл, представящ петте хибридни произведения ще се проведе на 5 октомври (събота) в Драматичен театър „Сава Огнянов“.

В програмата тази година се включват писатели и хореографи от България, Венецуела, Литва, Турция и Франция, които ще работят в творчески двойки по танцови произведения, базирани на литературни текстове.

Очаквайте скоро подробна информация за ателиетата по писане и съвременен танц в Русе, които са с предварително записване. Очакваме ви на закриващия спектакъл на 5 октомври в Драматичен театър „Сава Огнянов“—Русе, за да отскочим от страницата в танца.

Третото издание на международния интердисциплинарен фестивал „Leap Off Page“ се осъществява с подкрепата на Министерство на културата на Република България и община Русе и в партньорство с Драматичен театър „Сава Огнянов“—Русе.